The Voice heerst over weekend

27 september 2010 13:21 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De spraakmakende kandidaten en de vernieuwende opzet van het programma leggen The Voice Of Holland, en daarmee RTL, geen windeieren. Het talentenprogramma was het best bekeken programma van het complete afgelopen weekend. Het enige andere programma dat qua kijkcijfers enigszins mee kon komen, was het op zondag uitgezonden De Reünie.

The Voice was op prime time vrijdagavond goed voor bijna 2,3 miljoen kijkers. De Reünie op zondag voor ruim 2 miljoen. Ter vergelijking: het best bekeken programma op zaterdag was Van Duin Op Z'n Best, met bijna 1,5 miljoen kijkers.

Op vrijdag had RTL verder weinig concurrentie te duchten. Het Journaal kwam met bijna 1,7 miljoen kijkers niet eens in de buurt van de talentenjacht. En nummer drie in de kijkcijfer top 25 van de SKO was Goede Tijden, Slechte Tijden.

Benidorm Bastards daalde iets ten opzichte van vorige week, naar bijna 1,5 miljoen kijkers. Het zou zomaar kunnen dat wat op verschillende fora wel eens gevreesd wordt, waarheid wordt: de grappen van de oudjes zouden te weinig vernieuwend zijn. Na een paar aflevering heeft de kijker de oudjes op het bankje, de gek bellende bejaarde en de opa met de op hol geslagen scootmobiel wel door. Maar dat zal de tijd ons leren.

De kijkcijfers per dag:

Vrijdag 24 september 2010:
RTL domineert, Van Der Vorst Ziet Sterren groeit 200.000


Waar RTL vorige week nog concurrentie had van de TROS (Flikken en Jan Smit), heeft de commerciële zender afgelopen weekend een dusdanige sprint getrokken dat de TROS buiten beeld is geraakt. Waar RTL de eerste en derde plek van de dag-top 25 inpikte (tweede Het Journaal), werd de vierde plek gereserveerd voor Hart Van Nederland van SBS (1,2 mln). Pas op de vijfde plek verschijnt de TROS, met Ik Vertrek en bijna 1,1 miljoen kijkers. Daarna is RTL weer aanwezig, met een opvallende stijging voor Van Der Vorst Ziet Sterren (van 800.000 vorige week naar 1,04 mln deze week), dat dus duidelijk meesurft op het succes van The Voice.

Jan Smit en Flikken Maastricht moesten het dit keer allebei met net iets minder kijkers stellen: beiden zaten vorige week net iets boven het miljoen, en nu iets eronder.

Zaterdag 25 september 2010:
Mengeling van RTL, TROS, AVRO, KRO, VARA


Op zaterdag lijken de groten van tv-land te knokken om de aandacht. Hoewel de TROS deze dag het best bekeken programma leverde in de vorm van Van Duin Op Z'n Best (bijna 1,5 mln), wordt André op de voet gevolgd door Benidorm Bastards met ruim 1,4 miljoen.

Opvallend is dat de finale van imitatieprogramma My Name Is door 'slechts' 1,3 miljoen mensen bekeken werd, terwijl dat programma vorige week nog ruim 1,5 miljoen kijkers trok. Bij Ons In De PC ging van bijna 1,1 miljoen naar bijna 1. Maar verder was het een zaterdagavond waarop alle zenders als vanouds knokten om het publiek, waardoor uiteindelijk geen enkele zender opvallende kijkcijfers trok. Koefnoen zat weer rond de 1,2 miljoen, Kassa weer rond de 1,2 en Kinderen Geen Bezwaar weer rond de 900.000.

Zondag 26 september 2010:
Geen RTL, publieke omroep met een vleugje SBS en RTL


Ondanks dat De Reünie zoals gezegd het best bekeken programma was, liet SBS zich ook deze zondag weer gelden. Hart Van Nederland deed het goed met bijna 1,5 miljoen kijkers. Red Mijn Vakantie zat op 1,2 en Wegmisbruikers weer rond de 900.000. Eén Tegen Honderd kreeg een kleine tik door van 2,1 miljoen naar bijna 2 miljoen terug te vallen. Jan Smit doet het op vrijdag ('gewoon onderweg') beter dan op zondag ('de zomer voorbij') met 720.000 kijkers.

Het enige enigszins relevante RTL-programma van de zondag, was So You Think You Can Dance met 679.000 kijkers. Dat is echter wel flink minder dan de start van het programma, toen men nog 820.000 kijkers trok.

Life 4 You trok zondagmiddag 625.000 kijkers en Lotto's Onvergetelijke Zondag lijkt het als avondshow af te moeten leggen tegen het sentiment van De Reünie en het gevestigde format van Eén Tegen Honderd, want het programma komt niet verder dan een ruime 600.000 kijkers.

Meer over