The Voice of Holland winnares wordt vandaag gehuldigd

21 januari 2012 07:12 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Iris Kroes, het 19-jarige zangtalent dat gisteren de drie andere finalisten achter zich liet in een zinderende finale van The Voice of Holland 2012, wordt vandaag gehuldigd in haar woonplaats Drachten.

Alle voorspellingen ten gunste van Chris Hordijk en Paul Turner ten spijt domineerde de door Marco Borsato onder zijn vleugels genomen Iris Kroes vrijwel de hele avond de tussenstanden.

Tot veler verrassing viel Paul Turner als eerste af. Samen met Chris Hordijk was Paul de favoriet voor de eindoverwinning. Maar uiteindelijk werd het een echte nek-aan-nek race tussen Chris en Iris, die door Iris nipt gewonnen werd met 51% tegen 49% van de stemmen.

Iris Kroes zong tijdens de finaleshow drie nummers: eerst samen met de pas 15-jarige Britse zangeres Birdy het nummer 'Skinny love'. Op dat moment stond ze nog tweede in de tussenstand, achter Chris Hordijk. Haar tweede lied was ''Someone like you' van Adele. Nadat Paul Turner en Erwin Nyhoff waren afgevallen bracht Iris haar single 'I can't make you love me' ten gehore.

Even later werd bekend dat Iris de opvolger is van Ben Saunders en ze dit jaar de titel The voice of Holland mag dragen. Ze wordt vanmiddag om 16:00 gehuldigd in Schouwburg De Lawei in Drachten.

Lees ook:
Bn'ers feliciteren Iris Kroes met overwinning
Kijkcijfers The Voice of Holland net geen record
Iris Kroes wint The Voice of Holland
Erwin Nyhoff valt af in The Voice of Holland
Paul Turner eerste afvaller finale The Voice of Holland
Wie wordt The voice of Holland 2012?
Angela Groothuizen neemt afscheid van The Voice of Holland
Deelnemers aan The Voice verdienen verdraaid weinig

 

Meer over