The Voice scoort ook in de VS

John de Mol kan de champagne ontkurken. Ook in Amerika is de door hem bedachte talentenjacht The Voice een regelrechte hit. De show ging er gisteravond van start en stelde niet teleur: maar liefst 11,8 miljoen mensen zagen de eerste uitzending. Daarmee was The Voice de best bekeken show in de belangrijke doelgroep van 18 tot 49 jaar.

The Voice werd zo uitvoerig gepromoot, dat sommige Amerikanen het programma al beu waren voor het überhaupt was begonnen. Toch zaten er miljoenen nieuwsgierig geworden kijkers voor de buis om met eigen ogen te zien of die talentenjacht nou echt zo vernieuwend was.

Trending topic
Critici waren verdeeld over de nieuwe show, maar de kijkcijfers liegen er niet om. Volgens NBC is dit het best scorende debuut op een van de grote netwerken sinds Undercover Boss vorig jaar in première ging na de Superbowl. Op Twitter was #thevoice gisteravond in no time een trending topic (een van de meest besproken onderwerpen).

Concurrentie
The Voice stond geprogrammeerd tegenover een extra lange aflevering van Glee, gewijd aan Lady Gaga. Glee wordt in de VS zeer goed bekeken en gevreesd werd dat The Voice daar wel eens onder zou kunnen lijden. Ook moest de talentenjacht concurreren met Dancing with the stars, een andere grote kijkcijferhit. Toch wist het publiek The Voice massaal te vinden.

Euforisch
John de Mol deed vannacht geen oog dicht door de spanning, bekent hij in RTL Boulevard. "Ik dacht: moet ik op mijn 56e nog wakker liggen van de kijkcijfers? Dat is dus wel gebeurd." NBC had gehoopt op 8 miljoen kijkers en was door het dolle heen met de bijna 12 miljoen die het uiteindelijk scoorde. "Ik had een uur geleden de president van NBC aan de lijn en ik dacht dat hij een hartaanval kreeg. Die was helemaal euforisch", aldus De Mol. In drieënhalf jaar hebben ze volgens de mediamagnaat bij het Amerikaanse netwerk geen betere eerste show gehad dan The Voice. "Dit is iets waar je alleen maar van kunt dromen. Dit went nooit."

Bekijk hier beelden van The Voice.

Reageren