The Voice weigert invalide

31 Oktober 2012 13:36 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Een invalide fan is niet welkom bij de liveshows van The Voice of Holland. Vanwege haar rolstoel is haar de toegang geweigerd. 

Tanja Erpelinck zit in een rolstoel. Haar grote wens is het bijwonen van een opname van The Voice Of Holland. Maar RTL laat Tanja er niet in.

Hoogteverschillen 

Een woordvoerder van RTL legt de situatie uit aan het AD: “Door de hoogteverschillen in het decor is de studio niet goed bereikbaar voor mensen die in een rolstoel zitten. Dat is vervelend, maar ook een vaststaand feit.”

Slecht beleid 

Tot ongenoegen van de rolstoelhoudster kunnen de officiële instanties niet helpen. Tanja stapte naar het Meldpunt Discriminatie, maar de instantie moet de zender gelijk geven. “De Nederlandse regering heeft een VN-verdrag ondertekend waarin staat dat tv-studio's toegankelijk moeten zijn voor mindervaliden. Het probleem is dat het verdrag nog moet worden omgezet in beleid, en daarin is de regering nogal laks geweest.”

Robbie Williams 

Inmiddels heeft RTL laten weten dat Tanja de studio wel in mag, zolang ze naar haar zitplaats gedragen kan worden. Ze zit in ieder geval niet bij de eerste liveshow met Robbie Williams op 9 november. Die is al lang uitverkocht.

Meer over