The Voice wint definitief kijkcijferoorlog van Britain's Got Talent

11 april 2012 21:50 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De kijkcijferoorlog op zaterdagavond tussen Britain's Got Talent en The Voice is definitief in het voordeel van de laatste beslist. Britain's Got Talent wordt voortaan na The Voice uitgezonden. 

En dat is een gevoelige nederlaag voor opperjurylid Simon Cowell van Britain's Got Talent en de commerciële zender ITV die hoog hadden ingezet. De BBC, die The Voice uitzendt, en ITV waren al weken bezig elkaar het leven zuur te maken door de shows gedeeltelijk tegelijk te programmeren.

Vier miljoen meer
Beide shows trekken ongeveer evenveel kijkers (9 miljoen), maar in de tijd dat de programma's elkaar overlappen kijken er maar liefst vier miljoen meer mensen naarThe VoiceBritain's Got Talent gaat nu naar half negen, terwijl The Voice op het oude tijdstip van zeven uur blijft. 

The Voice: 22 miljoen
Ondertussen is er in Engeland ook het nodige gemor over The Voice. Britse kranten vinden de kosten van het programma, 22 miljoen pond, nogal exorbitant. En terwijl Martijn Krabbé en Wendy van Dijk een grote rol spelen bij presentatie van de Nederlandse Voice, is dat in Engeland wel anders.

18 woorden
Presentatrice Holly Willoughby krijgt een salaris van 400.000 pond betaald, maar is voor dat geld nauwelijks te zien. De krant The Daily Mail rekende uit dat ze in de eerste drie afleveringen slechts 3.58 minuten in beeld was en in die tijd 18 woorden sprak. De BBC zegt in een reactie dat Holly in de liveshows meer zendtijd zal krijgen. 

Lees ook:
Talentenjachtoorlog in Engeland
Beste vriend Amy Winehouse doet audite bij The Voice
Fantastische auditie bij Britain's Got Talent 

Meer over