The Winner Is aflevering 3: Dewi wint nipt van René Schuurmans

Met 51 stemmen tegen 50 was het kantje boord voor Dewi Pelcher, maar toch: ze is door naar de volgende ronde van de talentenjacht op SBS 6.

Dewi Pelcher kent de klappen van de zweep. Tien jaar geleden werd ze bekend met de talentenjacht Idols (4de plaats) en daarna deed ze nog mee aan Popstars (als 'mystery popstar'). Donderdagavond nam ze het in The Winner Is... op tegen René Schuurmans. Dewi zong Just the Way You Are van Bruno Mars, René Schuurmans bracht Hou Me Vast van Volumia naar het podium.

Uitslag
Aangezien geen van beiden een deal wilde maken, moest er een zanger afvallen. De jury gaf Dewi nipt het voordeel van de twijfel. De uitslag was 51 versus 50 stemmen. De 28-jarige zangeres neemt 2.500 euro meer naar huis en mag meedoen aan de volgende ronde. Op het spel staat de hoofdprijs van 1 miljoen euro.

Kijkcijfers
De kijkcijfers waren aardig donderdagavond. Er keken 813.000 mensen, wat minder is dan gehoopt, maar na een tegenvallende vorige week (642.000) zit de talentenjacht duidelijk weer in de lift.

Presentator Beau van Erven Dorens verwacht een verdere stijging, zo vertelde hij op radiozender 3FM: "De komende weken gaat het om meer geld en ik hoop dat de mensen het dan weer oppakken en dat het wat groeit. Het wordt spannender. Ik denk dat het wel langzaam op gaat trekken."

Vorige winnaars
In de twee vorige uitzendingen van The Winner Is... werd al duidelijk dat in de categorie 'professionals' zangeressen Desray en Lilian Day Jackson (van Spargo) door mochten.

Lees meer:
Interview met presentator Beau van Erven Dorens
Artikel over The Winner Is...

Reageren