Theo Maasen 'steelt' kampioensschaal Ajax

Theo Maassen heeft de kampioensschaal van kersverse landskampioen Ajax gestolen. Hij liet de zilveren schaal zien in De Wereld Draait Door.

Maassen was tafelheer bij DWDD en bij het inleidende gesprekje toverde hij de schaal uit zijn tas. De Eindhovenaar vertelde dat hij nogal gefrustreerd was over de tegenvallende prestaties van zijn club PSV.

Slot en grendel
Hij had afgelopen week ook nog eens opgetreden in Amsterdam en kon de vreugde over het landskampioenschap van Ajax niet verkroppen. De cabaretier wilde niet zeggen hoe hij het geflikt had om de schaal, die achter slot en grendel in een vitrine stond, mee te nemen. „Illusionisten laten hele olifanten verdwijnen, dus...”

Experience
Waarschijnlijk heeft Maasen de medewerking gehad van de Ajax Experience, het museum van de club. Een woordvoerder zei dat de schaal vrijdag weer op z'n plek staat. Theo Maassen heeft in het verleden al eerder voetbaltrofeeën ontvreemd. Hij nam eens de UEFA Cup van PSV uit 1987 mee, daarvoor kreeg hij een taakstraf. Later stal hij een plaquette van de Supercup van 1988, ook van PSV.

 

Meer over:

Reageren