Theo Maassen in thrillerserie

De VPRO is bezig met de vierdelige thriller-serie De Macht Van Meneer Miller, naar het gelijknamige boek van Charles den Tex. Daan Schuurmans en Theo Maassen vertolken de hoofdrollen in de miniserie.

Daan Schuurmans was eerder dit jaar al te zien in de vierdelige VPRO-serie Bernhard, Schavuit Van Oranje, maar kruipt nu in de huid van Michael Bellicher.

Michael is adviseur bij een groot accountantsbureau en komt erachter dat het bedrijf waar hij werkt, verwikkeld is in duistere zaken. Cabaretier en acteur Theo Maassen neemt de rol van 'bad guy' Huib Breger op zich.

Complot
Wanneer een collega van Michael dood wordt gevonden, besluit hij zelf op onderzoek uit te gaan. Hij ontdekt een politiek complot, waarbij op wereldwijde schaal informatie wordt vervalst. Michael weet te veel en wordt achterna gezeten door de moordenaars. Weet hij te ontsnappen en lukt het hem het complot te ontrafelen?

Het scenario is geschreven door Pieter Kuijpers en Edward Stelder. De regie is in handen van Peter de Baan en David Lammers.

Deze zomer beginnen de opnames van de miniserie, die vanaf 7 november primetime wordt uitgezonden op Nederland 3.

Meer over:

Reageren