Thomas Gibson (Aaron Hotchner) over Criminal Minds

Misdaadserie Criminal Minds begint aan een nieuw seizoen boordevol spannende misdrijven. Hoofdrolspeler Thomas Gibson vertelt.

Vorige week begon alweer het zevende seizoen van Criminal Minds. Jij speelt agent Aaron Hotchner, een nogal chagrijnig type. Klaar je dit seizoen wat op?
„Dat kan ik niet garanderen, ik vind Hotchner ook meer gedreven dan chagrijnig, maar hij zou inderdaad best wat vrolijker mogen zijn. Al leent zijn werk zich daar natuurlijk niet voor.”

En hij heeft het privé ook al niet makkelijk.
„Zeker niet, zijn vrouw is vermoord en hij moet zijn twee bloedjes van kinderen alleen opvoeden. Misschien knapt hij wat op als hij een nieuwe liefde ontmoet. Maar voorlopig vindt hij het vooral lastig om werk en gezin te combineren.”

Komt dat je enigszins bekend voor?
„In zekere zin wel. We zijn met het gezin zes jaar geleden van Los Angeles naar Texas verhuisd, omdat onze familie daar woont. Mijn kinderen kunnen nu met hun neefjes en nichtjes spelen, maar het betekent wel dat ik ze alleen in het weekend zie. De rest van de week zit ik in LA, waar Criminal Minds wordt opgenomen. Dat valt niet altijd mee, dus voor mij is de combinatie werk en gezin ook nog weleens lastig. Maar ik ben een stuk minder ernstig dan Hotchner hoor. Zodra de camera uit gaat, verdwijnt die donkere wolk boven mijn hoofd.”

Is het moeilijk om Criminal Minds na al diejaren nog steeds te laten opvallen tussen alle concurrentie?
Criminal Minds is anders dan alle andere series omdat het over de psychologische kant van misdaad gaat. Om de donkere kant van de mens. Waarom maken mensen de keuze om iets vreselijks te doen? Elke week is het antwoord anders. Dat houdt het voor mij in elk geval interessant. Bovendien vullen de personages elkaar volledig aan. Ik beschouw ons team als een Sherlock Holmes verdeeld over zes verschillende personen.”

Als je zou mogen kiezen, wie zou je dan graag als gastacteur langs zien komen?
„Ik ben een groot fan van Ben Kingsley (Schindler’s List, Gandhi), dus die zou ik graag als boef zien. Maar m’n allerliefste wens is Ringo Starr. Ik hoorde laatst dat hij de serie volgt, dus misschien kunnen we hem krijgen. Ik ben een enorme fan van The Beatles, dus dat zou fantastisch zijn.”

Reageren