Tijgertje hoeft niet te brommen

22 september 2011 20:58 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Tatjana Liefhebber, beter bekend als Tijgertje uit Oh Oh Tirol, is veroordeeld tot 96 dagen celstraf wegens winkeldiefstal. Maar, omdat ze al veel langer in voorarrest heeft gezeten, is de Haagse vrij. 

Tijgertje gaat niet geheel vrijuit: de rechter heeft haar ook een werkstraf van zestig uur opgelegd.

Daarnaast kreeg ze een proeftijd van maar liefst twee jaar. Als ze binnen die periode een strafbaar feit pleegt, wordt ze verplicht onder psychisch toezicht gesteld. Uit het reclasseringsrapport over Tatjana blijkt verder dat ze moeite heeft structuur aan te brengen in haar leven. 

Diefstallen
De bal kwam aan het rollen nadat Tatjana zes winkeldiefstallen pleegde, waarvan vier met haar moeder. Uit een overzicht van haar criminele activiteiten blijkt dat ze onder meer weg wilde komen met een broekpak en slippers bij V&D en een shirt bij H&M.Ook werd ze bij de Albert Heijn betrapt bij het stelen van biefstuk, aardappels, Red Bull en clearskin.

Verzet
Tijgertje gaf zich tijdens haar aanhoudingen niet zomaar gewonnen. Ze beledigde agenten met termen als 'kankermafkees', 'kankersukkel' en 'kankermongool'.

Ontkenning
Veertien dagen geleden ontkende Tatjana een aantal diefstallen en gaf ze als reden voor haar gedrag geldproblemen op. Ze zag zich gedwongen te stelen om aan spullen te komen.  

Meer over