Tijl in Voetbal International

Tijl Beckand is de opvolger van Hans Kraay jr. in de voetbaltalkshow Voetbal International. Kraay mocht van zijn huidige werkgever SBS 6 niet meer aanschuiven, en dus moest RTL op zoek naar een nieuw gezicht.

Johan Derksen, vaste tafelgast en hoofdredacteur van het tijdschrift Voetbal International, bevestigt de komst van Beckand. "We hebben Tijl Beckand vastgelegd en zijn met nog wat mensen bezig", laat hij weten.

Geen glimlach
Echt gecharmeerd van de komst van de oud-Lama lijkt Derksen niet. "Hij is van De Lama’s. Ze hebben me een keer uitgenodigd voor De Lama's, maar ik ben niet gegaan, want ik kan er nog niet om glimlachen. Maar het schijnt leuk te zijn voor sommigen", zegt hij.

Tijl zelf leek nog niet helemaal op de hoogte van zijn deelname. "Dat weet ik niet", antwoordde hij op de vraag wanneer hij voor het eerst te zien zal zijn. "Ik hoorde het ook vandaag op de radio. Het is in mijn vakantie rondgekomen. Opeens was Johan Derksen op de radio en zei dat ik mee ging doen."

Yo en Wes
De manier waarop Beckand zijn licht zal gaan laten schijnen op voetbalzaken, verandert schijnbaar niet veel van zijn rol in De Lama's: met humor. Beckand: "Ik ga Wesley en Yolanthe niet beledigen. Ik ga een ander echtpaar kiezen. Dat is een echtpaar uit de Eerste Divisie. Het is een glamourkoppel uit Geldrop."

Johan Derksen liet overigens de kans niet onbenut om nog even uit te halen naar zijn werkgever RTL en concurrent SBS. "Hansie [Kraay jr.] is er niet bij. Hij is ons ontvallen. Ik bemoei me er verder niet mee. Ik zou hem er graag bij hebben, maar het is een strijd tussen SBS en RTL", zei Derksen.

Hij besluit: "Die moeten het maar uitvechten. Ik vind het ontzettend lullig voor Hans, want het was zijn ziel en zaligheid. Hij vond het heerlijk. Bij SBS moet hij nu funny video’s gaan presenteren. Daar word je niet vrolijk van."

Meer over:

Reageren