Time Warp: Metallica

Time Warp is, voor diegenen die het niet kennen, een van de meest indrukwekkende programma's op de wetenschappelijke zender Discovery Channel.

In deze aflevering gaan de Time Warpers op zoek bij de Amerikaanse metalband Metallica. De vier bandleden spelen enkele van hun nummers voor een high speed camera, en kijken daarna hoe ze het ervan af hebben gebracht.

Razendsnelle solo
Dat levert prachtige beelden op. Altijd al willen weten hoe gitarist Kirk Hammett zo razendsnel kan soleren, en wat er gebeurt als drummer Lars Ulrich snoeihard op een bekken slaat?

Het is allemaal te zien in Time Warp: Metallica. En het leuke is: de bandleden zelf hadden geen idee hoe hun act er in super-slowmotion uitzag.

Flink potje knallen
"Het is heel leerzaam", zegt James Hetfield, zanger en gitarist van de band. "We stonden er zelf ook van te kijken. Nu kun je eindelijk zien wat er gebeurt wanneer we spelen."

Het is niet de eerste keer dat de Metallica-aflevering van Time Warp wordt uitgezonden, maar het is dan ook een van de beste episodes. Ga even lekker zitten voor een flink potje knallen op de gitaar en drums.

Reageren