TiTa Tovenaar ontmaskerd

Eerder berichtten we al over het RTL 5-Programma Mentalisten Ontmaskerd, waarin een anonieme mentalist de geheimen achter de trucs van zijn collega's beloofde te onthullen. Dit weekeinde heeft TiTa Tovenaar, zoals zijn codenaam luidt, zijn ware identiteit kenbaar gemaakt. Mentalist Richard Stooker is inmiddels naar het buitenland gevlucht, omdat hij zich bedreigd voelt.

"Ik word door mensen opgebeld en uitgescholden. Ik moet even rust hebben", vertelt Stooker in De Telegraaf. "Ik sta achter mijn actie. Uri Geller moet ontmaskerd worden. In mijn tv-programma wil ik de nuchterheid in Nederland terugbrengen. Geller heeft geen bijzondere krachten. Hij laat bijzondere trucs zien. Ik ga ze uitleggen. De waarheid moet maar op tafel."

Stooker heeft naar eigen zeggen vanaf seizoen 1 tot aan vorige week meegewerkt aan de acts in De Nieuwe Uri Geller. "Ik weet dus zeker dat er trucs worden gebruikt. Ik heb er vele zelf geleverd."

Armen en benen
Volgens de mentalist heeft Patty Brard voor haar act niet gebruik hoeven maken van haar zogenaamde 'intuïtie'. Ze wist tussen het publiek een voorwerp terug te vinden dat was ingestraald. "In het publiek zitten handlangers. Met hand en beengebaren wijzen zij precies de weg. Een linkerbeen over een rechterbeen betekent vijf rijen naar boven, armen over elkaar met links over rechts betekent vijf naar links etc. Het is echt allemaal minder wonderlijk dan het eruit ziet," vertelt Stooker.

Feestwinkel
Volgens een woedende Patty is Stooker "een zielige goochelaar, die zich niet kan zich niet voorstellen dat er daadwerkelijk bovennatuurlijke krachten bestaan." In een interview met De Telegraaf schreeuwt ze uit: "Er zitten geen handlangers in de zaal! Ik heb dit puur op intuïtie gedaan. Ik vind het onder de gordel dat er met zoiets puurs zo respectloos wordt omgegaan." Uri Geller kan volgens haar "elke lepel buigen en heeft er niet, net als 'TiTa Tovenaar', eentje nodig uit de feestwinkel."

Eerder gaf een woordvoerder van RTL aan dat het programma Mentalisten Ontmaskerd geen oorlogsverklaring vormt met het SBS-programma De Nieuwe Uri Geller.

Reageren