TiTaTovenaar

'Mijn vader is een tovenaar, 't is echt, 't is heus, 't is raar maar waar, een Ti-ta-tovenaar, 't is raar, 't is raar, 't is raar.' Met dit liedje uit de originele Ti-ta-tovenaar-serie start vandaag een gloednieuwe reeks van de legendarische jeugdserie.

Vanaf 1972 was Ti-ta-tovenaar bijna drie jaar lang dagelijks te zien, en de populariteit vertaalde zich ook in de verkoop van platen, boeken, grobbebolpoppen en zelfs magische toverlantaarns. De in 1997 overleden Ton Lensink regisseerde de serie en speelde zelf de tovenaar Tita, die met zijn dochter Tika in een luchtkasteel woonde.

Heden
In 2005 werd er een musical van gemaakt die in de Efteling was te bewonderen en vorig jaar volgde daar de show Tika is jarig op. In het pretpark in Kaatssheuvel werd de rol van Tita vertolkt door Erik Brey, die zestien jaar lang in toneelgroep Purper speelde. In de nieuwe dertiendelige serie is Erik opnieuw te zien als de tovenaar. De eerste zes afleveringen zijn tijdens de kerstvakantie te zien en de rest volgt in januari.

Reageren