Toch mogelijk comedy Beau en Jeroen

Good cop, Mad Cop; zo zou de comedyserie gaan heten waar Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge samen in zouden schitteren in de tijd dat Van Erven Dorens nog bij RTL werkte. De serie leek na het vertrek van Beau naar SBS echter ten dode opgeschreven, maar dat klopt niet. Dat liet Talpa-leider John de Mol deze week weten.

Hoewel de serie bij RTL geen groen licht kreeg vanwege het vertrek van Beau richting concurrent SBS, is Talpa nu alsnog bezig met het ontwikkelen van het format. Niet als televisieserie, maar als speelfilm.

Goede scripts
Het format werd ook aangeboden aan SBS, maar bleek ook daar geen optie. De Mol: "Jeroen is natuurlijk vrij man, maar helaas was er bij SBS op dat moment geen budget voor een hoogwaardig product als Good Cop, Mad Cop. Er liggen wel twee hele goede scripts op de plank en we gaan het nu als speelfilm proberen te maken."

Bikkel versus watje
Good Cop, Bad Cop zou een serie worden waarin Jeroen van Koningsbrugge een voormalig legercommandant speelt die in zijn politiecorps gedwongen moet samenwerken met de zoon van de loco-burgemeester (Beau van Erven Dorens).

Het idee voor de serie ontstond toen Beau en Jeroen nog samen teamcaptains waren in het succesvolle Ik Hou Van Holland op RTL 4. Toen gingen nog geruchten dat Friesland de locatie zou zijn; inmiddels is dat Amsterdam, zo lijkt het.

Reageren