Ton van Royen presenteert Het is wel je kind voor SBS 6

Ton van Royen keert na 7 jaar terug bij SBS 6. Hij gaat het programma Het is wel Je Kind presenteren waarin hij gescheiden vaders vraagt meer aandacht aan hun kind te besteden.

Van Royen confronteert de ex-mannen met hun onverantwoordelijke gedrag tegenover hun eigen kind. De bedoeling is om ze meer te betrekken bij de opvoeding. Maar Van Royen is niet van plan om als een soort Willibrord Frequin te werk te gaan. „Het wordt geen agressief programma, want ik ga naar de vader toe voor uitleg. Ik wil alleen de waarom-vraag beantwoorden. Waarom heb je geen contact met je kinderen? Waarom betaal je geen alimentatie?”

Psychologen

Volgens SBS 6 is het onderwerp van Het is Wel je Kind juist nu heel erg actueel omdat steeds meer mensen scheiden en die breuken verlopen niet altijd harmonieus. De zender pakt het grondig aan, behalve Ton van Royen komt er ook een team van juridische specialisten en psychologen aan te pas. De comeback van Ton van Royen wordt in het voorjaar uitgezonden.

Terug bij SBS

De laatste keer dat Ton als presentator te zien was, is alweer zeven jaar geleden. Voor SBS presenteerde hij programma's als Temptation Island, Sterrenboksen en Ton, een soort Nederlandse Jambers.

De ex van Heleen heeft zin in zijn terugkeer. „Na jaren van afwezigheid, ben ik blij weer op het vertrouwde nest van SBS terug te zijn. In het bijzonder dit programma heeft me over de streep getrokken. In Het is wel je Kind draait het om het welzijn van de kinderen na een scheiding. Een thema dat mij raakt."

Reageren