Tony Soprano-acteur James Gandolfini overleden (51)

20 juni 2013 09:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

James Gandolfini, wereldwijd bij tv-liefhebbers bekend als maffiabaas Tony Soprano, is op vakantie in Italië overleden aan een hartaanval.

James Gandolfini werd geveld door een hartaanval toen hij op vakantie was in Rome. Hij is 51 jaar geworden en laat een vrouw en een dochtertje van 8 maanden achter. Uit een eerder huwelijk had hij nog een zoon.

Tony Soprano

James Gandolfini werd wereldberoemd als maffiabaas in de gelauwerde tv-serie The Sopranos, waarmee hij een Golden Globe won. Hij schitterde zes seizoenen en 86 afleveringen als hoofd van een maffiafamilie uit New Jersey, die zowel een traditionele familieman als ijskoude gangster was. Op de foto (in gekleurde blouse) wordt hij omringd door zijn maffiose handlangers.

Televisiezender HBO: "Hij was een bijzondere man en een groot talent. Maar vooral een lieve, zachtaardige man, die iedereen met respect benaderde."

Naast de hoofdrol in The Sopranos speelde James Gandolfini in meer dan vijftig films en series, onder wie een killer in True Romance, een gevoelige kidnapper in The Mexican en niet zo lang geleden nog de directeur van de CIA in Zero Dark Thirty.

Bekijk hieronder een fragment met James Gandolfini uit The Sopranos.

Meer over