Tooske heeft vertrouwen in The Sing-Off

In The Sing-Off strijden tien zanggroepen tegen elkaar. In deze kersverse talentenjacht doen de deelnemers álles met hun stem, dus ook de muziek. Wordt dit de nieuwe The Voice? We vroegen het de presentatoren. Gisteren plaatsen we al het interview met Danny de Munk, die zaterdag zijn debuut als presentator maakt. Vandaag is het de beurt aan Tooske.

Tooske, na Idols, Het Beste Idee Van Nederland en een paar buitenlandse shows kunnen we jou wel de koningin van de talentenjachten noemen.

"Haha, dat kun je wel zeggen. Ik heb de eerste Idols gedaan, die was nog wereldschokkend. Maar ik heb grote shows met een livepubliek altijd enig gevonden."

"Of het dan om uitvindingen (Het Beste Idee Van Nederland, red.) of zangers gaat, dat maakt me niet zoveel uit. Het is heel spannend om tijdens zo'n show in je oortje te horen dat er achter het podium van alles wordt omgegooid en er dan voor te zorgen dat alles goed blijft gaan."

En dan nu The Sing-Off.

"Het is de eerste keer dat talenten het helemaal zonder muziek moeten doen. De a-capellagroepen die meedoen, moeten dus heel goed zijn. Het is al lastig om zonder begeleiding te zingen met 6, 12 of zelfs 18 mensen, maar als je het dan ook nog moet laten klinken alsof er een 60-koppig orkest bij is..."

Hoe zijn jullie aan die groepen gekomen?

"Het blijkt enorm te leven in Nederland. We zijn gaan kijken bij de Rock Academie en het conservatorium en toen bekend begon te worden dat we op zoek waren, meldden zich allerlei groepen aan. We wisten dat in Amerika elke school of universiteit zo'n a-capellaclubje heeft, maar bij ons is het dus ook aardig populair. Gelukkig, want wij zijn het eerste land buiten Amerika dat dit programma maakt."

Geen gebrek aan a-capellatalent dus.

"Ze zijn allemaal onwijs goed. Een begeleider van de Amerikaanse versie is overgekomen om een aantal audities te bekijken en hij was stomverbaasd. Wij gaan het Amerikaanse niveau zeker halen. Cool hè?"

Je co-presentator is Danny de Munk. Ben je blijk met hem?

"We kennen elkaar al van de musicalwereld en het is altijd lachen met Danny. Het wordt zijn eerste studioklus, maar ik weet zeker dat hij het kan. Hij moet gewoon zichzelf zijn."

Wordt The Sing-Off net zo'n klapper als The Voice Of Holland?

"Ik kan alleen maar zeggen dat het een ontzettend leuk programma gaat worden, echt iets nieuws. Aan voorspellingen over aantallen kijkers waag ik me niet; ik heb geleerd dat los te laten. Je weet het toch niet van tevoren. Wij gaan er in ieder geval iets moois van maken."

The Sing-Off is vanaf zaterdag wekelijks te zien bij SBS 6 om 20.00 uur.

Lees ook het interview met Danny de Munk.

Reageren