Top Gear: The Stig ontmaskerd? (update)

Zondagavond is één van de grote mysteries uit het Britse tv-land ontrafeld... door de makers zelf! Het BBC-autoprogramma Top Gear maakte eindelijk bekend wie er achter de witte helm van The Stig schuilgaat. En dat blijkt niemand minder te zijn dan meervoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher. Update: uiteindelijk bleek het om een stunt te gaan.

Presentator Jeremy Clarkson had de onthulling al aangekondigd in zijn column in de beruchte tabloid The Sun. Britse media schrijven massaal over de onthulling en de BBC plaatste een video op haar website. Bekijk het fragment hieronder!

Michael
Terwijl Jeremy zondagavond riep: "Is het Susan Boyle, is het Susan Boyle?", bouwde Top gear de spanning goed op. Uiteindelijk zette The Stig dan toch zijn helm af en kwam het hoofd van Michael met een brutale knipoog tevoorschijn.

Mediastunt
Het is mede die knipoog die de geruchten voedt dat het hier om een mediastunt gaat. Er wordt al jaren veel gespeculeerd over de ware identiteit van The Stig.

The Stig(s)?
Veel mensen vinden het dan ook moeilijk om te geloven dat Michael al zeven jaar lang de enige coureur is die, gekleed in het strakke witte pak, rondjes reed in het programma. Eerder werd al bekend dat het misschien om vier verschillende 'Stigs' zou kunnen gaan.

Afscheid?
Desalniettemin is er vooralsnog geen reden waarom men anders nu deze stunt uit zou halen, behalve dan dat Michael zelf met zijn werk voor het programma zou willen stoppen.

Perry McCharty
De vorige Stig reed in een volledig zwart pak. In 2003 werd duidelijk dat voormalig topcoureur Perry McCharty in het donkere The Stig-pak schuilging. Na de bekendmaking van zijn identiteit stopte hij met zijn werk voor Top gear. Het is nog even afwachten of dit straks voor Michael ook geldt.

---

Update
Ontmaskering blijkt geintje

Helaas. Bij Top Gear zal het ook niet: het bleek te gaan om een geintje. Michael Schumacher zat weliswaar in de uitzending in het witte pak, maar is niet de man die normaal gesproken bij de opnames achter het stuur kruipt. Wie dan wel... dat blijft de vraag.

Reageren