Topkoks vliegen elkaar in de haren

De botte kok-met-grote mond Gordon Ramsay heeft het weer eens aan de stok met iemand. Dit keer is het zijn beroemde en gevierde collega-kok Mario Batali.

Deze is de eigenaar van beroemde restaurants als Spotted Pig en Batto in New York. En waarom? Omdat Gordon Batali sinds kort 'Fantabroek' noemt!Het geheel lijkt te kinderachtig voor woorden, maar topkok Batali en topkok Ramsay hebben al zo'n achttien maanden ruzie. Dat vechten ze het liefst publiekelijk uit.

Niet alleen verzon Ramsay dus de bijnaam 'fantabroek' omdat Batali wel eens oranje korte broeken draagt, maar de twee maken elkaar al veel langer via de media het leven zuur.

Gesloten restaurantdeuren

Dat kreeg deze week een nieuw hoofdstuk omdat Batali besloot om Ramsay voortaan maar gewoon helemaal te weren uit zijn restaurants. Ramsay liet dat niet op zich zitten en deed vervolgens alsof hij totaal niet boos is op Batali, zodat die laatste nu dubbel kinderachtig overkomt. De Britse en Amerikaanse pers smullen er dan ook flink van.

Dat er een nieuw seizoen van Ramsays succesvolle Hell's Kitchen aan zit te komen, zal allicht niet helpen bij het beslechten van de onenigheden, ook al hebben beide heren in de pers natuurlijk alleen maar het beste met elkaar voor. Zo zei Batali al eens "Als Gordon me morgen belt voor een drankje, dan denk ik dat dat gewoon heel gezellig zou zijn en dat er niets aan de hand zou zijn". En hij voegde daar wel nog even aan toe: "Maar nu is er even wel iets aan de hand."

Goed om lachen

Ramsay op zijn beurt deed dus maar even alsof het allemaal wel meeviel: "Ooit komen Mario en ik samen en dan kunnen we hier goed om lachen". Maar tot die tijd blijven Batali's restaurants dus mooi gesloten voor Ramsay. Batali: "Ik heb hem nu gebanned van mijn restaurants. ZIjn mensen blijven bellen om te reserveren, maar ze krijgen van mij nul op het rekest. Ik wil hem niet in mijn zaak hebben."

Zou Batali echt zo boos zijn vanwege de bijnaam 'Fantabroek' of is er meer aan de hand? Misschien heeft het er ook mee te maken dat Ramsay ooit wél in een restaurant van Batali at en toen prompt een zeebaars terugstuurde naar de keuken omdat die verkeerd klaargemaakt zou zijn..? We zullen het misschien wel nooit weten, maar hoe dan ook blijven de heren mooi in de publiciteit op deze manier.

Reageren