Toppergate

Laatst las ik het zoveelste berichtje in de media over De Toppers. Nu was het een klagende René Froger over het feit dat de NOS nauwelijks budget heeft voor de extravagante kleding van het drietal. Er moet flink in de buidel worden getast. Gordon: "Van het deelnemersbudget kan ik niet eens fatsoenlijke schoenen kopen."

Jeroen van der Boom, Gordon en René Froger vertegenwoordigen Nederland tijdens de 54ste editie van het Eurovisie Songfestival in Moskou, op 12, 14 en 16 mei. Vanaf 5 februari is het drietal ook wekelijks bij de TROS te volgen met hun realityserie De Toppers op weg naar Moskou.

Echt, ik gun het dit trio zeker (en Nederland al helemaal) dat ze hoog in de top 10 eindigen. Het is immers alweer lang geleden dat ons land een noemenswaardige prestatie heeft geleverd: dat was in 1975 met het vrolijke nummer Ding-a-dong (van Teach In).

Tegenwoordig is het hebben van talent of een goede zangstem geen vereiste meer. Een mooi geschreven liedje is ook passé. Nee, de afgelopen jaren is de trend dat de act zo gek, verrassend of gewoonweg bizar moet zijn. Het meest opmerkelijk was toch wel Lordi, die Finse heavy metalband die het festival in 2006 won.

Daarom zal het mij niet verbazen als De Toppers het Eurovisie Songfestival 2009 op hun naam schrijven. Maar dat gedoe eromheen... Er gaat geen dag voorbij of ik zie of hoor wel iets over een vuilspuiende Gordon, de te jeugdig geklede Jeroen of de alsmaar uitdijende René. Ik heb er geen kracht meer voor!

Reageren