Toppers met 'Shine' naar Songfestival

UPDATE: De Toppers gaan in mei naar Moskou met het nummer Shine. Het door Gordon zelf geschreven nummer werd zondagavond voornamelijk door publieksstemmen (de vakjury koos eigenlijk een ander nummer, maar had een minder zware stem in het geheel) gekozen.

Vooraf was niet bekend dat Shine door Goron was geschreven. De zanger had zijn nummer onder het pseudoniem Ger van de Westelaken ingestuurd om zijn collega's René en Jeroen niet te beïnvloeden bij hun keuze voor de zes finalenummers.

Pas nadat zijn nummer gewonnen had, maakte Gordon zijn geheimpje bekend.

Nare periode
Componist van de muziek van Shine is Bas van den Heuvel. Hij werkte eerder al mee aan het nummer Your Heart Belongs To Me waarmee Hind Nederland in 2008 vertegenwoordigde op het internationale liedjesevenement. Hind kwam vorig jaar niet eens voorbij de halve finale van het ESF.

Shine kreeg 48 procent van de publieksstemmen, iets dat Gordon goed gedaan moet hebben. Hij vertelde dat hij zijn nummer schreef op een moment dat hij een "hele nare periode" van zich af wilde zetten. "Ik heb zo veel negativiteit over me heen gehad de afgelopen tijd. Terwijl mijn instelling juist positief is."

Wijde wereld
De Toppers komen met dat nummer uit voor Nederland op 14 mei in de halve finale van het Eurovisiesongfestival in Moskou. De finale heeft op 16 mei plaats.

De zangers kondigden zondag aan in aanloop naar het Songfestival veel te zullen optreden in het buitenland. "We moeten vooral de aandacht trekken in de andere landen die bij ons in de halve finale zitten", aldus Gordon.

Praat nu over dit onderwerp mee op het Televizier.nl forum! Daar vind je ook beeldmateriaal van het winnende nummer! Klik hier om op het forum mee te praten! >>>

Reageren