Toppers niet naar finale Songfestival

Nederland staat voor het vijfde jaar op rij niet in de finale van het Eurovisie Songfestival. De Toppers hoorden niet bij de tien acts die in de tweede halve finale een finaleplek kregen toebedeeld.

De orkaan aan media-aandacht en de strakke zang van de heren mochten niet baten. Welke plaats Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom wel bereikten, zal zaterdag na de finale pas worden bekendgemaakt.

René Froger was teleurgesteld: "Er zijn wel een hoop Balkanlanden door, dan weet je het wel", insinueerde hij in Pauw & Witteman, direct na de uitzending. "Alles klopte gewoon. Ik ben wel blij dat we het Songfestival in Nederland weer een beetje op de kaart hebben gezet."

Kanshebbers
Het aandeel tergend vals gezongen of gewoonweg verschrikkelijke acts was donderdagavond overigens onverwacht groter dan in de eerste halve finale. Maar ook nu gingen, net als twee dagen geleden, alle kanshebbers door.

De Oekraïne met een vlekkeloos uitgevoerde stadionshow door stoeipoes Svetlana Loboda bijvoorbeeld, en de vioolspelende Alexander Rybak uit Noorwegen. Andere landen die gisteren een finaleplek verdienden: Azerbeidzjan, Kroatië, Litouwen, Albanië, Moldavië, Denemarken, Estland en Griekenland.

Ernstige gehoorschade
Maar het was dus wel weer vaak de tenen krom bij deze halve finale. Onder de acts die te diep in oma’s verkleedkist hadden gekeken vielen onder meer Hongarije, met een slangenleren outfit die zelfs op de Gay Pride nog afkeurende blikken zou veroorzaken.

In de categorie ernstige gehoorschade viel Letland met een niet te volgen nummer over files en Cyprus en Slowakije, die vals zingen tot kunst leken te hebben verheven.

Reageren