Toppers op weg naar Moskou

Halen Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom de finale van het Eurovisie Songfestival? De heren zelf gaan ervoor tijdens de tweede halve finale op donderdag 14 mei in Moskou. In de aanloop ernaartoe zendt de Tros acht afleveringen van een docusoap met het trio uit. Wat kunnen we daarin verwachten?

Gordon: "We geven een kijkje in de keuken van hoe wij ons voorbereiden op weg naar het Songfestival, ook bij ons thuis. Zelfs toen ik in het ziekenhuis lag, is er gefilmd. De repetities, het dansen en straks de grote finale. De kleding is ook heel belangrijk dit jaar. Het ziet er zo fantastisch uit. En de discussies krijg je natuurlijk te zien." "Maar die zijn er bijna niet", haast Jeroen zich te zeggen.

Kippenhok
Dat was wel eens anders. Met de komst van Jeroen van der Boom is de rust ook wat weergekeerd in het kippenhok dat de Toppers heet. De weg naar Moskou was namelijk tamelijk hobbelig. Deze docusoap was de grootste reden van de breuk met Gerard Joling, aangezien hij onder contract staat bij SBS, en de zender wilde niet dat Gerard acht keer bij de Tros te zien zou zijn. Maar er speelde meer...

Staat als een huis
"Weet je wat het is", zegt Gordon. "Met alle respect voor Gerard, maar hij was heel beperkt in het zingen van de tweede of derde stem. Hij is een fantastische solist, maar daar moesten wij ons heel vaak aan aanpassen. Met Jeroen is dat anders. Tegen Jeroen zeg je gewoon: jij doet de tweede stem, hij doet derde stem, ik meestal de heel hoge. En dan staat het als een huis. Het klinkt zo te gek nu samen. Beter wil ik het niet noemen, maar het is veel strakker."

Circus
"De strijd is ook een beetje weg, over wie wat moet zingen en waarom. We hebben nu eigenlijk een soort berusting." De nieuwste Topper bekent dat hij in eerste instantie zijn twijfels had over het hele circus. Jeroen: "Natuurlijk zat ik niet te wachten op een docusoap; natuurlijk zat ik niet te wachten op het Songfestival. Maar nu we bezig zijn, valt het mij heel erg mee. Kijk, je maakt een keuze. En ik heb 'ja' gezegd tegen de Toppers, met alles erop en eraan."

Schandaal nummer 2
Exit Gerard, enter Jeroen dus. Maar daarmee was de schandalenkous nog niet af. Op het Nationaal Songfestival van 1 februari bleek niet ene Ger van de Westelaken het winnende nummer Shine te hebben geschreven, maar Gordon zelf. Bovendien zongen de drie toppers niet live, maar bleek er een geluidsband mee te lopen. Maar ook dat kan de pret niet drukken.

Docusoap
Het ís ook allemaal bijzaak, zolang Gordon, René en Jeroen op zaterdag 16 mei Shine mogen zingen voor heel Europa. Tot die tijd kunnen we dus genieten van alle voorbereidingen. Op de vraag of we zitten te wachten op een docusoap met de drie heren, antwoordt René: "Als een schilder uit Volendam al leuk is om naar te kijken, zijn wij het ook. We zijn geen wereldverbeteraars, maar we zijn wel heel leuk om naar te kijken."

Reageren