Topseries naar Nederland

7 september 2009 16:43 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Liefhebbers van series gaan goede tijden tegemoet. Mits ze digitale tv thuis hebben, want Nederland en België zijn vanaf maandag een nieuwe digitale zender rijker die heel wat Amerikaanse kwaliteitsseries op de buis zal brengen: FoxLife.

Het digitale kanaal brengt vooral entertainment en topseries als True blood, Nurse Jackie, In treatment en Brothers & sisters.

Groot aanbod
Het is de bedoeling dat dat aanbod in de toekomst alleen maar groter wordt. Zo staan er premières op stapel van Mental, commander in chief, The comeback, Head Case en Secret diary of a call girl. Series die nu nog niet voor iedereen bekend zullen zijn, maar die internationaal al flink wat fans hebben weten te verzamelen.

Ruggesteun
Dat kan ook bijna niet anders, want Fox International Channels (FIC, het bedrijf achter FoxLife) is een onderdeel van het grote Fox Entertainment uit de VS, dat al sinds 1993 bestaat. Zo'n achtergrond zorgt ervoor dat het kanaal nu al in meer dan 25 miljoen huishoudens in 35 landen te ontvangen is.

Programmering
De programmering, die zich vooral richt op de smaak en eisen van een vrouwelijk publiek, biedt de succesvolste tv-producten aan, waaronder series, realiteitsprogramma's en originele producties. Elk programma is voor ieder land aangepast, waardoor FoxLife een favoriete zender voor vrouwen (en mannen) moet worden.

FoxLife start vandaag (maandag 7 september) om 20.30 uur. Vooralsnog is de zender alleen te ontvangen voor abonnees van digitale tv bij Ziggo, UPC en Telenet.

Meer over