Toren C: met de twee grappigste vrouwen van het land

Sinds een maand zijn Margôt Ros en Maike Meijer dankzij Toren C de twee grappigste vrouwen van het land. Dat ze ooit een komisch duo werden, is geheel en al toeval.

Maaike: ''We kennen elkaar uit de kroeg. Ik hoorde haar een verhaal vertellen over hoe ze in een ziekenhuis in Thailand was beland en wat daar allemaal was misgegaan. Daar heb ik zo om gelachen. Een hele tijd later was ik op zoek naar een maatje om iets mee te doen. Dat lukte maar niet. Tot ik op een dag dacht: 'die Margôt is geestig, die moet ik bellen''. Dat is twee kinderen en zes operaties geleden. Margôt heeft daarvan net de laatste achter de rug. Ze scheurde haar achillespees af tijdens een scène en zit nu in het gips."

Mensenhumor

Wat hun partnerschap zo bijzonder maakt? "De energie die we samen hebben, want die is ongelooflijk." Volgens de dames is het voor mannen trouwens ook geheel veilig om eens een aflevering van Toren C mee te pikken.

"We maken geen specifieke vrouwenhumor, maar mensenhumor met veel vrouwengezeik. Het wordt natuurlijk geschreven door vrouwen en dat zie je, maar het is ook ontzettend leuk voor mannen. Net als Marokkanen die grappen maken over Marokkanen kun je je veel meer permitteren omdat je vrouw bent. Je hebt er zelf tenslotte ook twee."

Reageren