Tour de France | Kasseien

Niet alleen in Parijs-Roubaix moeten de wielrenners kasseienstroken trotseren, ook in deze editie van de Tour de France rijdt het peloton over de kinderkopjes heen.

Ruim dertien kilometer slecht aangelegde steenpaden. De renners komen totaal door elkaar geschud over de finish in Porte du Hainaut, waardoor de Tour na de start in Rotterdam en de ritten door Nederland en Belgiƫ eindelijk is waar het thuishoort: in Frankrijk.

Valpartij
De toppers hebben vaak een hekel aan kasseien: er is weinig te winnen, maar door een valpartij, die ongetwijfeld komen gaat, kun je wel veel tijd verliezen op andere kanshebbers voor de eindzege.

Lance Armstrong en Cadel Evans rijden vaker op de kinderkopjes, die zijn het wel gewend. De Nederlandse troef Robert Gesink heeft er meer moeite mee. Laten we hopen dat hij de rit ongeschonden doorkomt.

Wat we kunnen verwachten, is in ieder geval actie. Lekke banden, valpartijen, 'gootje-rijden', het gebeurt allemaal op de kasseien in de Tour. Wie komt er het beste uit, en wie moet nu al in de achtervolging? We zullen het zien!

Reageren