Trial and retribution

Schietpartijen, afgerukte ledematen en in brand gestoken lichamen; we kijken er niet van op in Amerikaanse series. Het lijkt het erop dat deze trend nu ook de oceaan is overgestoken. In de Britse detectives wordt steeds explicieter in beeld gebracht hoe slachtoffers aan hun einde komen.

Volgens Declan Croghan, schrijver van Walking the dead, is de BBC bang dat mensen afhaken wanneer deze beelden niet worden getoond. ''De producenten en regisseurs vertrouwen blijkbaar niet meer op het script, ze willen dat de kijker op het puntje op zijn stoel zit. De actie speelt hierdoor een steeds grotere rol, terwijl de ontwikkelingen van de personages naar het tweede plan verdwijnen'', vertelt Declan. Dit was ook het geval bij de BBC detective Trial and retribution. De Publieke Omroep vond seizoen 5 tot en met 8 van de serie zo gewelddadig dat ze weigerde deze afleveringen aan te kopen.

Dodelijke vergissing
De aflevering van Trial and retribution die vanavond wordt uitgezonden, is minder gruwelijk. Hierin keert Terry Dyer na een jarenlange gevangenisstraf terug in naar East Londen. Terry zat vast voor de moord op een jongen, maar ontkende deze daad te hebben gepleegd. De vader van het slachtoffer schiet Terry uit wraak neer, maar het begint er steeds meer op te lijken dat hij het bij het verkeerde eind heeft.

Reageren