Triana: Buitenhof met een dj (interview)

Begin januari was daar ineens Triana, een nieuw, snel politiek programma met Joost Karhof als presentator. Triana mocht het een weekje proberen in de kerstvakantie van De wereld draait door. Maar sinds een paar weken is het programma terug. Acht keer, op de donderdagavond. Joost Karhof vertelt.

Is Triana de hippe versie van Buitenhof?

"Buitenhof is een studioprogramma met interviews. Wij hebben veel meer elementen: filmpjes, satire, stand-up comedian Jandino. Het is geschoeid op de Amerikaanse leest. Ik zit achter een desk en ontvang gasten. Dat hoeven trouwens niet allemaal politici te zijn. Triana is een programma over macht. Dus er schuiven ook captains of industry en bankdirecteuren aan."

Op wie mik je precies met dit programma?

"We zitten op Ned. 3, dus dat zijn jongeren."

Zijn die wel geïnteresseerd in politiek?

"Als je het op een aantrekkelijke manier brengt wel. Triana is sneller en wilder dan Buitenhof en Nova. Er is een dj. Het kijkt gemakkelijk weg."

Is dit voor jou leuker om te doen dan pak ’m beet Den Haag Vandaag?

"Ik doe nog steeds Nova, maar bij Triana kan ik dingen doen die daar niet kunnen. Brutale vragen stellen bijvoorbeeld."

Wil iedereen dan nog wel komen?

"Dat is de vraag. Ze vinden het wel een tikkeltje wild. In het proefprogramma hadden we vooral politici uit de oppositie. De ministers wilden even de kat uit de boom kijken. Maar ik heb veel contacten met het kabinet en ook ministers zeggen nu dat ze wel willen."

Reageren