Trijntje gaf Candy Dulfer laatste zetje voor X Factor

27 Juni 2013 16:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Candy Dulfer is op aanraden van Trijntje Oosterhuis ondanks al haar twijfels toch het X Factor-avontuur aangegaan. “Doe het maar’, zei ze.”

Candy vertelt in het Veronica Magazine dat Trijntje haar het laatste duwtje heeft gegeven om toch mee te doen met X Factor. “Trijntje, een van mijn beste vriendinnen, heeft me over de streep getrokken. ‘Doe het maar’, zei ze. ‘Want je krijgt er andere fans bij en je wordt gedwongen jezelf anders neer te zetten.’ Zij had een positieve ervaring met The Voice, ook na enorme twijfels.”

Twijfelende Candy Dulfer zegt 'ja'

“Gesterkt door die mening heb ik ja gezegd. Die mensen van de productie waren blij toen de kogel door de kerk was. Ze hebben een jaar moeten wachten op mijn akkoord!” Toch had Dulfer flink wat twijfels. “Ik was bang dat ik zou moeten acteren. Dat kan ik helemaal niet. Ik kan niet extra hyper zitten doen, omdat dat nodig is voor zo’n show. Maar doordat Gordon en Ali B erbij zitten, hoef ik dat helemaal niet te doen. Heerlijk!”

Uiteindelijk is ze opgenomen in de X Factor-familie en gaat alles op rolletjes. “In het begin was er die rel waarbij Gordon wegliep. Toen kwamen ze als eerste naar mij: ‘Niet schrikken, dat doet ie altijd!’ Ik kreeg allemaal nazorg, terwijl ik alleen maar de slappe lach had.”

Meer over