TROS blijft achter songfestival staan

26 mei 2012 17:01 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Ook al weet nog niemand precies waarom Joan Franka de finale van het Eurovisie Songfestival niet haalde, de TROS heeft vrijdag bevestigd volgend jaar alles op alles te zetten met een nieuwe inzending. 

Het verlossende woord kwam van TROS-directeur Peter Kuipers, die eerder openlijk twijfelde of zijn omroep het liedjesfestival nog wel kon uitzenden, gezien de aangekondigde bezuinigingen en het fikse prijskaartje dat er aan verbonden is.  Daar komt hij nu op terug: "'We gaan ons uiterste best doen om er weer bij te zijn volgend jaar. De teleurstellende uitslag van donderdag inspireert ons alleen maar meer."

Geen idee waar het fout ging
Kuiper zegt in hetzelfde interview nog geen idee te hebben waar het fout ging met Joan Franka. 
''Ik heb er nog geen diepgaande analyse op losgelaten. We moeten het eerst even laten bezinken.'' Toch is er in Bakoe na de verloren halve finale een feestje gevierd, verklaart Kuiper, omdat iedereen enorm z'n best heeft gedaan.

Talpa
Een verklaring voor de uitschakeling van Joan valt ook niet bij Talpa te vinden. Het productiebedrijf van John de Mol werd gezien als de grote redding nadat zowel Sieneke als de 3J's de finale niet wisten te halen. Maar ook John de Mol weet niet waar en waarom het misging, zo liet hij via een woordvoerder weten: ''We hebben er als Talpa alles aan gedaan om er iets moois van te maken. Nooit eerder stuurde Nederland een regisseur mee met de artiest. De act was prima.". 

 

Meer over