TROS-directeur krijgt ‘hoofdpijn’ als Anouk het Songfestival wint

12 Mei 2013 14:38 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

TROS-directeur Peter Kuipers moet er niet aan denken dat Anouk het songfestival wint. Dit betekent namelijk dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar naar Nederland komt. "Ik heb nu al hoofdpijn", aldus Kuipers.

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

"Het Eurovisie Songfestival is zo'n ingewikkeld proces, dat kost zoveel geld. Je moet dan goed nadenken over de vorm waarin je dat wilt doen", vertelt de directeur aan Novum Nieuws. "Je ziet nu ook al dat het Songfestival kleiner is geworden dan in voorafgaande jaren. Het podium is compacter en het gaat meer om de muziek. Dat is een ontwikkeling die wij van harte toejuichen."

De Arena is te groot

Over een locatie wil hij nog even niet nadenken. "Als we met elkaar constateren, dat het Eurovisie Songfestival wat kleiner wordt, dan hoef je niet naar de ArenA. We hebben de afgelopen acht, negen jaar nog nooit de finale gehaald, nu maken we daar kans op en zijn we al nummer één. Dat is ook wel heel typisch Nederlands."

De doelstelling voor Nederland

Toch is de finale halen wel de doelstelling voor Anouk. "Als we naar de finale gaan is onze doelstelling bereikt. Een top 5-klassering zou helemaal fantastisch zijn, maar ik moet er even niet aan denken dat Anouk nummer één wordt."

Meer over