TROS is nu de grootste omroep

De TROS is de grootste omroep van Nederland. Dat maakte de omroep dinsdagochtend via een persbericht bekend. Met 465.555 leden is de TROS op dit moment de absolute nummer één in het publieke bestel.

De timing van de TROS om dit nieuws naar buiten te brengen is op zijn minst opvallend te noemen. Gisteren werd namelijk bekend dat minister Plasterk de uitzendrechten van de TROS intrekt als de omroep de Mediawet blijft overtreden. De TROS liet daarop weten zich van geen kwaad bewust te zijn.

Geen ledenwerfcampagne
In het persbericht staat dat de ledenteller vijf jaar terug nog op 430.918 stond en dat de TROS, ondanks het feit dat ze geen kostbare ledenwerfcampagne heeft gevoerd, als enige van de grote omroepen toch een forse ledenwinst wist te boeken. Daarmee is de TROS de EO en eerdere koploper KRO voorbijgestreefd.

Dubbel feest
"Dit is voor ons dubbel feest in het jaar dat de omroep 45 jaar bestaat", aldus Peter Kuipers (Algemeen Directeur). "Het is vooral een keiharde bevestiging van ons bestaansrecht. De TROS is een omroepvereniging die stevig en breed is geworteld in de Nederlandse samenleving. (...) Deze ledengroei en de nummer één-positie zijn een geweldige beloning en stimulans. Ik wil onze trouwe achterban dan ook ontzettend bedanken."

Reageren