True Blood verslaat The Sopranos

27 juli 2010 13:11 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Sookie Stackhouse is meer in trek dan Tony Soprano. Het eerste seizoen van True Blood heeft nu al meer dvd's verkocht dan het eerste seizoen van de hitserie The Sopranos.

De vampierserie True Blood verkocht tot nu toe 1,3 miljoen dvd's van het eerste seizoen, terwijl de maffiaserie The Sopranos op nog geen miljoen blijft steken, een verschil van zo'n 37 procent.

Synthetisch bloed
In True Blood is in de nabije toekomst synthetisch bloed uitgevonden. Op die manier hoeven vampiers niet meer te leven van menselijk bloed, en kunnen mensen en vampiers naast elkaar leven.

The Sopranos draait om Tony Soprano, het hoofd van de criminele DiMeo-familie. Illegale gokpraktijken, afpersing, overvallen en het witwassen van geld is aan de orde van de dag.

Kijkcijfers
True Blood was eerder al de hitserie Sex And The City voorbijgestreefd. Het eerste SATC-seizoen verkocht 'maar' 426.000 dvd's.

Het ligt in de lijn der verwachting dat True Blood ook het slotseizoen van The Sopranos qua kijkcijfers gaat inhalen. Waar The Sopranos gemiddeld 14.2 miljoen kijkers trok, kijken nu al gemiddeld 13,2 miljoen mensen naar True Blood, dat pas op de helft van het derde seizoen is.

Afbeelding
True Blood S1:
€ 22,99

Bestel via Bol.com >>
Afbeelding
True Blood S2:
€ 21,99

Bestel via Bol.com >>
Afbeelding
True Blood S3:
€ 22,99

Bestel via Bol.com >>

Afbeelding

True Blood S4:
€ 32,99
Bestel via Bol.com >>
  

Meer over