Trump woest op David Letterman

3 mei 2011 14:51 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Donald Trump is woedend op David Letterman. De Amerikaanse talkshowhost beschuldigde hem onlangs van racisme als het om de Amerikaanse president Barack Obama gaat, en dat is de toupet dragende vastgoedmagnaat in het verkeerde keelgat geschoten.

Donald Trump overweegt zich de komende presidentsverkiezingen kandidaat te stellen namens de Republikeinen en probeert president Barack Obama daarom op alle mogelijke manieren in een kwaad daglicht te stellen.

Geboortecertificaat

Vorige week zag de Amerikaanse president zich genoodzaakt om zijn geboortecertificaat openbaar te maken, nadat Trump beweerde dat Obama in Kenia geboren zou zijn. Ook zou de president volgens Trump op een onwettige manier zijn toegelaten tot de universiteit Harvard.

Racisme

David Letterman beschuldigde Trump daarop van racisme. In een gesprek met Dr. Phil zei de talkshowhost: "Het is allemaal grappig, het is allemaal circus, het is allemaal rodeo. Totdat het naar racisme begint te rieken. Dan is het niet meer leuk." De presentator voegde daaraan toe dat Trump zijn excuses moet aanbieden als hij nog eens te gast is in zijn show.

Brief

'De Donald' laat de opmerking van Letterman niet over zijn kant gaan en heeft zijn eerstvolgende optreden in de show meteen afgezegd. Op 18 mei zou de miljardair zijn opwachting maken in de Late Show, maar wat Trump betreft kan Letterman op zoek naar een nieuwe gast. "Ik betreur de opmerkingen die je over me maakte", schrijft hij in een brief aan de presentator, die in het bezit is gekomen van de New York Post. "Het is verre van de waarheid. Niemand is een minder grote racist dan Donald Trump." 

Meer over