Tsjakkaaaaaaa!

Het lijkt me lastig een bekende televisiepersoonlijkheid te zijn. Je moet opletten op je gewicht, want op tv zie je er vijf kilo zwaarder uit. De sterren zweten, fitnessen en diëten heel wat af.

Logisch, want als je in het middelpunt van de belangstelling staat is je uiterlijk jouw visitekaartje. Daarnaast hebben bijna alle sterren - naast talent uiteraard - een trucje dat typerend is voor de ster. Deze maniertjes hebben wisselend effect; soms leuk, maar vaak tenenkrommend.

Jaren geleden werd Albert Verlinde door een woeste Patty Brard 'pisnicht' genoemd. Krampachtig blijft Albert in deze rol hangen, terwijl hij inmiddels een rustige man van middelbare leeftijd is. Iedere uitzending van RTL Boulevard begint met een (van tevoren ingestudeerd) kattig 'grapje'.

Van het rebelse en nonchalante gedrag van Beau van Erven Dorens en de talentloze Dries Roelvink tot de aangedikte hysterie van Patty Brard... Het is gewoon een manier om in de publiciteit te blijven.

En dan Emile Ratelband. Vanaf het begin dat Nederland kennismaakte met deze positiviteitsgoeroe is het een aaneenschakeling geweest van kommer en kwel in het leven van de narcistische Ratelband en zijn snoepje van de maand. Hoogoplopende en ordinaire relatiedrama's en daardoor altijd volop in de publiciteit!

Maar wat doet Emile tegenwoordig? Waarom is deze man nog altijd een Bekende Nederlander? Maar wacht: zodra we ons dát afvragen heeft Emile 'zijn Moon' pardoes het huis uitgezet, teruggenomen of, zoals nu, voor de tweede keer zwanger gemaakt. Weer een item in Boulevard of een spread in de Privé. Tsjakkaaaaaa!

Reageren