Tussen kunst en kitsch: tips van de experts

Tussen kunst en kitsch viert feest! Dat gebeurt vanavond met een speciale jubileumuitzending, die tevens de eerste van een nieuwe reeks afleveringen is. Een programma vol bijzondere momenten en een kijkje achter de schermen.

Presentatrice Nelleke van der Krogt kijkt terug op de afgelopen 25 jaar met haar voorganger Cees van Drongelen en de experts, die in de afgelopen jaren ruim een miljoen objecten onder ogen kregen. Nelleke: "Het is een vrolijke, afwisselende uitzending geworden, waarin alle experts, ook van vroeger, en de hele crew op een of andere manier zichtbaar zijn."

Angst
De angst dat alle kunst zo langzamerhand 'op' is, is volgens de makers van het programma ongegrond, want mensen blijven met veel interessante zaken komen opdraven, zeker sinds de horizon is verbreed naar België.

Tips
Wilt u miljonair worden, maar hebt u geen vertrouwen in de winkansen in de Staatsloterij? Wij hebben de experts van Tussen kunst en kitsch om enkele tips gevraagd:

- De beste dingen komen van mensen die argeloos zijn. De categorie gelukszoekers, die met goedkope aankopen rijk hoopt te worden, slaagt zelden. Wel is het opvallend dat tijdens koninginnenachtmarkt in Utrecht de afgelopen vijf, zes jaar al drie keer een stuk is gekocht voor een paar tientjes, dat meer dan tienduizend euro waard bleek te zijn.

- Het belangrijkste bij de aankoop van kunst is dat je het zélf mooi vindt. Dat je er blij van wordt als je er thuis naar kijkt.

- Op internetsites als Marktplaats en eBay wordt veel aan geboden, maar dat zijn ongelooflijk vaak vervalsingen. Vervalsers zijn heel inventief en listig.

- Het is nu een goede tijd om kunst te kopen, want door de kredietcrisis liggen de prijzen een stuk lager.

- Laat je op vakantie in Griekenland, Egypte of Italië niets aansmeren. Meestal is het nep en als het dat niet is, bega je een misdrijf, want dan smokkel je.

Reageren