Tussen Kunst & Kitsch in gloednieuw decor

6 februari 2013 12:13 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Tussen Kunst & Kitsch heeft in het nieuwe seizoen een modern decor gekregen

Het oude decor van Tussen kunst & kitsch begon in elkaar te zakken. Hoog tijd dus om de tafel van de experts, de grote tafel van de presentator en zitgelegenheid voor het publiek te veranderen. ,,We schreven een ontwerpwedstrijd uit, maar die leverde niets op,” vertelt regisseur Han Budding. ,,De hoeveelheid aanmeldingen viel tegen en de ontwerpen die we kregen, voldeden niet aan de voorwaarden. De decorstukken moesten stevig, makkelijk verplaatsbaar, snel in elkaar te zetten en duurzaam zijn.”

Modern decor

Uiteindelijk is het programma in zee gegaan met Martijn Kroon, die ook het decor van Opsporing verzocht heeft ontworpen. ,,Het nieuwe decor is fris en oogt modern,” zegt Han. ,,De rode bank waarop het publiek zit, geeft een mooi contrast met de blauwe AVRO-kenmerken. We zijn er erg blij mee.” Op verzoek van presentatrice Nelleke van der Krogt is de presentatietafel dicht, zodat zij haar schoenen kan uitdoen. Vanavond is de eerste aflevering in het nieuwe decor te zien. Daarin komt onder meer een echte M.C. Escher voorbij. De heer Van Heek is de trotse eigenaar van de houtgravure

Speciale items

Vanavond komen er twee speciale items voorbij in het programma, zoals een grafvaas uit de 4e eeuw voor Christus uit Zuid-Afrika. “De gedecoreerde vaas was bedoeld als sierstuk op een graf”, aldus expert klassieke archeologie Mieke Zilverberg. Naast de vaas komt er ook een bijzondere broche voorbij die afkomstig is uit de tijd van Napoleon III.

 

Meer over