TV Beeld nominaties bekend

4 februari 2014 11:36 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De nominaties voor de TV Beeld prijs zijn bekendgemaakt. Humberto Tan, Johnny de Mol, Linda de Mol, Martijn Krabbé en Matthijs van Nieuwkerk gaan de strijd aan in de categorie Beste Presentator.

Er zijn vijf programma’s die kans maken op de prijs Beste Nieuwe Format: De Kwis (VARA), Rapport voor mijn Ouders (KRO), Verslaafd (RTL4), Weet Ik Veel (RTL4) en Welkom bij de Kamara’s (SBS6).

Veel Publieke Omroep-programma’s zijn genomineerd in de categorie Beste Amusement: De Kwis (VARA), Heel Holland Bakt (MAX) en The Passion (EO/RKK). Als het gaat om Beste Grote Showprogramma zijn het de commerciëlen die aan het langste eind trekken: All You Need Is Love, Ik Hou Van Holland en The Voice of Holland.

Linda en John De Mol

Naast de kans op een TV Beeld in de categorie Beste Presentator, maakt Linda de Mol dus ook kans met Ik Hou van Holland. Ze liet in Show Vandaag merken hoe blij ze was: ‘Ik ben blij dat zo’n prijs weer in het leven is geroepen. Het is te gek dat ik dan meteen twee keer genomineerd ben.’

Haar broer John de Mol krijgt de Oeuvre Award uitgereikt. Hij werd al vaker Omroepman van het jaar en won een Emmy Award voor The Voice of Holland. Een mooie toevoeging aan zijn prijzenkast dus!

Gordon verontwaardigd

Dat niet iedereen blij is met de nominaties blijkt uit een reactie van Gordon.

Uitreiking

Deze felbegeerde vakprijs wordt op 3 maart uitgereikt en is de opvolger van de Beeld en Geluid Awards, die sinds 2012 niet meer worden uitgereikt wegens problemen met de financiering. Makers en bedenkers uit de Nederlandse televisie industrie worden door middel van deze prijs geëerd voor hun werk.

Een vakjury onder leiding van juryvoorzitter Boris van der Ham zal uiteindelijk de gelukkige winnaars kiezen uit de verschillende categorieën.

 

Meer over