TV-bioloog Freek Vonk ziek na Afrika-trip

Freek Vonk, het liefje van Eva Jinek, is woensdag voor een bloedtest naar het ziekenhuis gegaan. Hij kwam grieperig thuis uit Afrika en is bang dat hij iets heeft opgelopen.

“In het ziekenhuis om te kijken of ik een teken-ziekte uit Afrika heb meegenomen als souvenir! Grieperig, rillerig en opgezwollen lymfeknoop”, twittert de bioloog die net terug is uit Afrika voor tv-opnames. Freek plaatste zelfs een foto op Twitter waarop te zien is dat ze bloed bij hem afnemen.

'Gelukkig geen Malaria'

Volgens de manager van Freek waren zijn lymfeklieren helemaal opgezwollen en hard. “Het ziekenhuis was in eerste instantie bang dat hij malaria had, maar dat is gelukkig niet het geval.” We hoeven ons voorlopig sowieso geen grote zorgen te maken. 'Hij is nu alweer naar huis, maar moet wel rust nemen'. Het bloed van Freek wordt door het ziekenhuis nog wel getest op allerlei tropische ziekten, 'want door zijn werk kan het best voorkomen dat hij door iets is gebeten'.

Een tijdje geleden kwam Freek Vonk nog in het nieuws; volgens de bioloog werden de slangen in RTL 5's Killer Karaoke niet goed behandeld.

Reageren