TV Kantine vol ambities - Achtergrond

26 Januari 2013 15:24 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In de TV Kantine heerst vanavond een opgewonden stemming. De gasten mogen hun 'bizarre ambities' uitleven en dat laten ze zich geen twee keer zeggen. 

Welke buitenissige carrièredromen willen de sterren van De TV Kantine laten uitkomen? Het is een uitdaging waar de typetjes van Carlo Boszhard en Irene Moors wel raad mee weten. Ook de vier nieuwe in deze derde aflevering: talkshowdiva Dame Edna, mediamagnaat Joop van den Ende, voetbalcommentator Hans Kraay jr. en rapper Kleine Viezerik.

Ali de Bij

Ali B ziet zijn grote droom werkelijkheid worden als hij de hoofdrol mag spelen in de tekenfilm Ali de Bij. En zo zijn er meer BN’ers die de kans krijgen om hun ‘bizarre ambities’ waar te maken. Catherine Keyl (66) is de gast van de week. Zij presenteerde talkshows, maakte documentaires, ging bij de EO op zoek naar God en stond vorig jaar met een dirigentenstokje te zwaaien in Maestro. Maar ook Catherine heeft vast nog geheime aspiraties. Welke?

Doktertje spelen

De TV Kantine gaat dit seizoen om 20.00 uur open in plaats van om 22.30 uur. Bovendien vult het succesnummer van RTL 4 niet langer de pauzes van The Voice of Holland op, maar staat het op eigen benen. „We moeten het voor het eerst op eigen kracht doen”, zegt Irene. „Door het vroegere uitzendtijdstip richten we ons op een breder publiek, ook op de jeugd. We houden er in ons taalgebruik rekening mee dat er kinderen kijken.

Gek genoeg

Toen we om half elf begonnen, kon het niet gek genoeg. Nu moeten we voorzichtiger zijn.” Een van de hilarische hoogtepunten van deze vijfde jaargang belooft de parodie op Dokter Tinus en Dokter Deen te worden. Irene: „Ze komen elkaar tegen in de kantine en wisselen ervaringen uit. Carlo doet dokter Tinus en ik doe Monique van de Ven die dokter Deen doet.”

Meer over