‘Tv kantine’ weer open - Achtergrond

‘De TV kantine’ gaat vanavond om 20.00 uur weer open op RTL 4. Irene Moors over haar favoriete typetjes en oude en nieuwe bekenden in dit vijfde seizoen.

Meer dan 250 sterren hebben Carlo Boszhard en Irene Moors al gepersifleerd in De TV Kantine. Maar de koek is nog niet op: het vijfde seizoen zit weer vol nieuwe bekenden zoals Loretta Schrijver en Quinty Trustfull van Koffietijd, Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis van The Voice of Holland en Olga Commandeur van Nederland in Beweging.

Uitvergroten

Wat maakt iemand geschikt voor een parodie? „Ik heb het liefst een uitgesproken persoonlijkheid”, zegt Irene. „Iemand die van zichzelf al een soort typetje is. Patty Brard bijvoorbeeld, of Patricia Paay. Dat zijn vrouwen aan wie je niet veel meer hoeft toe te voegen. Een beetje uitvergroten en klaar ben je. Eva Jinek, met die licht Amerikaanse tongval, en Kim Holland zijn ook heerlijk om te imiteren. Met een stem kun je zo veel doen.” Van de nieuwelingen spreekt vooral de altijd blije Olga Commandeur Irene aan. „Ik kijk heimelijk weleens naar haar programma, waarin ze altijd roept dat iedereen lekker moet gaan stappen.” Caroline Tensen en Anita Witzier hebben het weer niet gered: „Dat heeft geen zin, die liggen te dicht bij mezelf.” Hoe bereidt Irene zich voor op een nieuw typetje? „Door mijn personage net zo lang te bestuderen tot ik sterk genoeg ben om het te gaan doen. Het is een heel proces. Je zoekt, je pikt er iets uit en dat vergroot je.”

'Bluf, lef en gaan'

Vervolgens zorgt het make-up- team voor een verbluffend treffende gelijkenis en is het een kwestie van ‘bluf, lef en gaan’. „Je moet er in volle zekerheid instappen, anders komt het niet goed”, zegt Irene. In de eerste aflevering onthullen de bezoekers van de tv-kantine hun goede voornemens voor 2013 en speelt Chantal Janzen  een gastrol als Barbie van Oh oh Cherso.

Meer over:

Reageren