TV Lab gaat door

Het overkoepelende concept TV Lab krijgt een vervolg. Dat maakte Roek Lips, de netmanager van Nederland 3 donderdag bekend tijdens het NPOX festival.

Het project vond begin september plaats en kreeg dit jaar van kijkers een 7,7 als waardering; voor Nederland 3 de reden om er ook dit jaar mee door te gaan.

Vanaf 7 oktober is TV Lab op vijf donderdagavonden te zien. Wat er die avond op Nederland 3 komt, wordt pas op de ochtend van de uitzending bekendgemaakt.

Proefprogramma's
Begin september 2009 was TV Lab voor het eerst te zien in de vorm van een themaweek op de publieke zender. De opzet is altijd ruwweg hetzelfde: gedurende een bepaalde periode worden talloze nieuwe televisieprogramma's eenmalig uitgezonden, als test.

Een panel van ruim 3500 mensen beoordeelt de proefafleveringen. Onder meer op basis van dat panel gaat Nederland 3 in gesprek met de omroepen om te kijken welke programma's in welke vorm verder ontwikkeld worden en eventueel een vaste plek op de zender krijgen.

Best gewaardeerd
In vijf dagen tijd zijn tijdens TV Lab 2010 achttien nieuwe programma's uitgezonden. Kijkers gaven hun mening via vragenlijsten en recensies. Lipdub (NCRV), Upside Down (EO) en De Tiende van Tijl (AVRO) werden door hen het best gewaardeerd.

Reageren