TV Oranje verliest van Sterren.nl

TV Oranje heeft een beroepsprocedure (waarin de zender claimde dat Sterren.nl, het themakanaal van de TROSl, zich schuldig maakt aan concurrentievervalsing) verloren. De rechtbank van Leeuwarden verklaarde de zaak niet-ontvankelijk wegens het te laat inzetten van een hoger beroep en 'onvoldoende procesbelang'.

TV Oranje maakte in eerste instantie bij het Commissariaat voor de Media bezwaar tegen de goedkeuring van het themakanaal Sterren.nl (TROS). De aspirantomroep vond de zender concurrentievervalsend, omdat de zender met geld van de TROS wordt gefinancierd.

Ongegrond
Daarmee zou Sterren.nl het uitgangspunt van een toekomstige omroep als TV Oranje. Het Commissariaat voor de Media verklaarde die bezwaren al ongegrond. De rechtbank neemt de zaak nu dus verder niet in behandeling.

Blij
De TROS is blij met de uitspraak. Directeur Peter Kuipers: "Wij constateren dat ook deze procedure bevestigt dat TROS binnen de grenzen van de Mediawet blijft. We zijn verheugd dat de rechtbank dezelfde mening is toegedaan als het Commissariaat voor de Media. Met Sterren.nl richten we ons ook nu weer volledig op datgene waar de Tros goed in is, namelijk het 24 uur per dag aanbieden van de beste Nederlandse muziek."

Niet in beroep
Het hoger beroep naar aanleiding van diverse andere handhavingsverzoeken heeft TV Oranje op de zitting in Leeuwarden ter plekke ingetrokken. Een reactie is voor zover wij weten nog niet gegeven.

Extra:
- Ga naar alle artikelen op Televizier.nl >>
- Nog geen lid van Televizier.nl? Registreer je dan hier gratis! >>


Reageer
Wat zou jij kiezen? TV Oranje of Sterren.nl?

Reageren