Tv-première Mamma Mia bij RTL 4

Abba is al weer jaren terug dankzij de musical en film Mamm Mia. RTL 4 heeft de rechten van de film weten te bemachtigen en zendt de film op zondag 7 november uit.

De bioscoophit Mamma Mia, gebaseerd op de populaire liedjes van de Zweedse popgroep ABBA, is in de loop der tijd genomineerd voor diverse awards en heeft flink wat prijzen in de wacht gesleept.

Zo ontving actrice Meryl Streep een award voor haar vertolking van het lied Mamma Mia!. Bovendien is de film de best bekeken bioscoopfilm van 2008.

De film
Donna Sheridan, gespeeld door Meryl Streep, runt een hotel op een Grieks eilandje. Haar dochter Sophie wil in het huwelijksbootje stappen met haar vriend Sky. Voordat ze gaat trouwen, hoopt Sophie erachter te komen wie haar vader is, zodat hij haar weg kan geven bij haar huwelijk.

Sophie leest het dagboek van haar moeder en ontdekt dat er drie mogelijke vaders zijn. Uit naam van haar moeder nodigt ze de drie mannen stiekem uit om naar het eiland te komen.

Een paar dagen voor de trouwerij arriveert een boot met de drie mogelijke vaders: Sam (Pierce Brosnan), Harry (Colin Firth) en Bill (Stellan Skarsgard). Ze zijn allemaal benieuwd waarom Donna ze heeft uitgenodigd. Donna is compleet verrast en verward als ze de mannen ziet en wordt geconfronteerd met haar verleden.

Als blijkt dat Sophie de uitnodigingen verstuurd heeft, ontstaat er veel commotie en willen de mannen terug naar huis. Sophie weet de mannen toch over te halen om tot het huwelijk te blijven en hoopt haar ware vader te achterhalen voor de mooiste dag van haar leven.

Reageren