TV-serie Elementary krijgt plekje na Super Bowl

Het succes van ‘Elementary’ is zo goed als gegarandeerd, de nieuwe detectiveserie krijgt een podium voor een miljoenenpubliek.

De Super Bowl is een American Footballwedstrijd tussen de kampioenen van de twee grootste competities in Amerika. Een soort bekerfinale. In de VS is de Super Bowl het belangrijkste sportevenement van het jaar, en dat betekent dat er heel erg veel mensen naar kijken. 

Super Bowl 

Het live-evenement is vrijwel ieder jaar de best bekeken tv-uitzending van het jaar. Het is voor een programma dan ook een grote eer om direct na de Super Bowl uitgezonden te worden. Elementary is volgend jaar de gelukkige. Op 3 februari 2013 gaat de serie dus heel erg veel kijkers trekken.

Best bekeken ooit 

Dit jaar keken er 111 miljoen mensen naar het sportevenement. Het was daarmee de best bekeken uitzending aller tijden. Toen profiteerde The Voice enorm van het succes. De talentenjacht is gemiddeld goed voor 12 miljoen kijkers en trok op die bewuste dag maar liefst 37 miljoen kijkers. 

Sherlock Holmes 

Elementary is een moderne bewerking van Sherlock Holmes. In de nieuwe versie woont de beroemde speurneus in New York. Hij wordt gespeeld door Jonny Lee Miller (Eli Stone, Dexter). Zijn hulpje Watson is voor de verandering een vrouw, vertolkt door Lucy Liu. 

Elementary

In Nederland heeft nog niemand interesse getoond in Elementary. Maar na de grote boost die de Superbowl gaat geven, staan de zenders ongetwijfeld voor de detective in de rij.

Reageren