Tv-serie over de familie Moszkowicz in de maak

3 december 2012 16:51 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Je kunt veel van de Moszkowiczjes zeggen, maar niet dat ze saai zijn. Vandaar dat er gewerkt wordt aan een televisieserie over de familie. 

Het gaat een vierdelige serie worden die gebaseerd is op feiten en waar soms iets 'speculatiefs' aan toe wordt gevoegd. Het verhaal begint bij Max Moszkowicz, de vader van Bram die in 1926 in Duitsland werd geboren. Zijn ouders vluchtten in 1933 voor het nationaal-socialisme naar Nederland.

Heroïne

Ondanks de vlucht, kwamen Max' ouders om in Auschwitz. Zelf overleefde Max het concentratiekamp. Hij werd advocaat en kreeg vier zonen: Max jr., Bram, David en Robert. Robert raakte eerst in opspraak vanwege een heroïneverslaving en later omdat het een wantoestand op zijn kantoor was. Recentelijk maakte Bram er ook al een potje van. Genoeg drama voor een tv-serie. De familie is trouwens niet van tevoren ingelicht over de serie. 

Bea, Bernhard en Freddy

Regisseur van de serie over de familie Moszkowicz is Pim van Hoeve, die eerder al Beatrix, Oranje onder Vuur, Bernard, Schavuit van Oranje en de nieuwe serie Freddy, Leven in de Brouwerij maakte. De serie over de familie Moszkowicz wordt in 2013 opgenomen en in 2014 uitgezonden. 

Meer over