TV-tip | 3Doc: Madonna's wil is wet

30 juni 2012 15:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Madonna staat al dertig jaar aan de top en dat viert ze met haar zoveelste wereldtournee. Nederland 3 eert The Queen of Pop met een docu en een concertregistratie.

Ze is alweer 53, maar nog een stuk fitter dan de gemiddelde tiener. Ze bracht onlangs haar twaalfde cd uit en op haar nieuwe wereldtournee staat ze volgende week twee avonden in de Ziggo Dome in Amsterdam.

30 jaar superster
In de aanloop naar de concerten heeft Nederland 3 een avond gereserveerd voor de zangeres, die in 1983 doorbrak met Holiday. Madonna is dus al bijna 30 jaar superster. Ze heeft er hard voor gewerkt om aan de top te komen, maar nog veel harder om er te blijven.

Naaktfoto's
Madonna is altijd spraakmakend. Ze houdt haar muziek bij de tijd door met hippe producers te werken, maakte films – de ene wat beter dan de andere – en weet ook op andere gebieden de aandacht vast te houden. Van haar sterrenhuwelijk met acteur Sean Penn (Mister Madonna) tot de naaktfoto’s in het koffietafelboek Sex... , Madonna blijft wel in beeld. 

Fenomeen
In de documentaire Madonna’s wil is wet staat haar levensverhaal centraal. Van dakloze danseres die haar dromen najaagt tot fenomeen en multimiljonair met alle touwtjes stevig in handen. Oud-collega’s, familie en een vriend van Sean Penn vertellen over de vrouw achter het merk.

Plakkerig en zoet
Daarna volgt een herhaling van de registratie van het concert dat Madonna in december 2008 gaf in Buenos Aires als onderdeel van haar Sticky & Sweet Tour. Daarmee stond ze hetzelfde jaar ook in de Amsterdam Arena. De show is een lust voor het oog, zoals we gewend zijn, maar helaas niet voor de oren. Ook dat is geen verrassing: de vocale prestaties van de popdiva lopen nogal achter op haar kwaliteiten als entertainer.

Meer over