TV-tip | How To Lose Friends & Alienate People

Simon Pegg speelt een showbizzjournalist die een hekel heeft aan ‘het wereldje’.

In eigen land kan Simon Pegg (42) niet meer anoniem over straat, maar in Hollywood is de Britse acteur redelijk onbekend.

Na het internationale succes van de mede door hem geschreven zombiekomedie Shaun of the Dead werd hem eens gevraagd of hij nu de Britse filmindustrie zou verlaten voor grotere projecten. „Ik ga er heus niet vandoor om in Mission: Impossible III te spelen”, grapte hij toen. Nog geen half jaar later werd Pegg precies voor die film gecast.

'Legal Alien'
Inmiddels heeft de grappige Brit aardig wat Hollywoodproducties op zijn naam staan. Toch voelt hij zich in Los Angeles nog altijd een buitenstaander. „Laatst stond ik op een filmpremière met Jon Voight en Jeff en Beau Bridges. Drie Hollywoodlegendes, gezellig met elkaar aan het kletsen. Ik stond erbij en keek ernaar, alsof ik stiekem naar binnen was geglipt”, vertelt hij.

Coole kikker
Ook die keer dat hij aan de praat raakte met regisseur Steven Spielberg en Tom Cruise, herinnert hij zich goed. "Ik deed heel cool, alsof ik het volkomen normaal vond. Maar toen ik in de auto zat, heb ik wel even gegild. Het was zo onwerkelijk."

Hekelen
In How To Lose Friends & Alienate People speelt Pegg een journalist die een hekel heeft aan de sterren over wie hij schrijft.

Reageren