Tv-tip | Liza Marklund

Journaliste Annika Bengtzon werkt dit keer aan een artikel over het politieke protest in Zweden in de jaren zestig en zeventig.

Bij die protesten radicaliseerden extreem linkse actievoerders. Het vertrekpunt van haar artikel is de aanslag op de vliegbasis in Lulea, in Noord-Zweden. Als ze hoort dat een plaatselijke journalist onderzoek doet naar hetzelfde incident, wil ze hem ontmoeten.

Handgeschreven brieven
Maar dan blijkt hij om het leven te zijn gekomen bij een vreemd auto-ongeluk. Er vallen meer doden: brute moorden die allemaal met elkaar verbonden lijken door handgeschreven brieven aan de familieleden van de slachtoffers.

Echt waar
Schrijfster Liza Marklund was zelf journaliste en staat erom bekend dat alles wat ze beschrijft in haar boeken ook echt bestaat. Dus als hoofdpersoon Annika Bengtzon op onderzoek uitgaat in een kerkje op een berg, dan klopt alles wat ze schrijft over de interieur van die kerk met de werkelijkheid.

10 miljoen
Omdat haar taalgebruik nogal simpel is, zijn de boeken van Liza Marklund prima geschikt voor Nederlanders die Zweeds willen leren. Er zijn al meer dan 10 miljoen boeken verkocht in 30 landen.

Reageren